PR Residence
Jakarta

project description

Having designed many houses on small lots under the current restriction, has raised our awareness not to build a bulky and massive box to maximize building sqm but instead rethinking room requirement as the usual owner’s demands are somehow no longer current to the real need of modern family.

The largest area we reclaim is garage since a nice carport well do best nowadays. So do the separated guest room and service area placement that usually take the precious sqm of building.

By reducing the sqm, it makes the layout can breathe more and light can penetrate inside. The facade can be shaped more freely and appear with more 3 dimensional depth. Incorporated custom wood paneling and glass railing, it provides clean, zen, and aesthetic facade.

project data

Project Name PR Residence
Location Jakarta
Function Housing
Status WIP
Size ±330m2
Client Mr. WS